PROJECTEN

Schrijvers-
portretten

Recent heb ik het portret van Arnon Grunberg afgerond. Het wordt in brons gegoten in oplage 8. Het eerste exemplaar is aangekocht door het Literatuurmuseum. Nummer 2 en 3 staan respectievelijk in Arnons werkkamer en op de redactie van Jong Literair Nederland.

Als groot bewonderaar van het werk van Witold Gombrowicz (1904 – 1969) maakte ik van deze schrijver verschillende portretten. Twee ervan goot ik in brons. De ene bevindt zich in Parijs en is in bezit van zijn weduwe Rita Gombrowicz, de andere staat in mijn atelier. Vervolgens kreeg ik de opdracht van Boekhandel Buddenbrooks in Den Haag om een bronzen kop te maken van Thomas Mann.

Op dit moment werk ik aan verschillende schrijvers. Net als bij de kinderboekenhelden lees ik eerst (een groot deel van) het werk voordat ik met boetseren begin. Ted van Lieshout, Sjoerd Kuyper, Ludwig Volbeda en Manon Sikkel hebben geposeerd. Aan deze portretten zal ik de komende tijd werken.

Links

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.

Arnon Grunberg (schets in klei)

Poseersessie Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (brons)

Witold Gombrowicz

Thomas Mann

Ted van Lieshout

Kinderboeken
helden
in brons

In de zomer 2019 ben ik gestart met het maken van een serie kinderboekenhelden. Onvergetelijke figuren uit jeugdliteratuur zoals Pippi Langkous, Alice in Wonderland, De kleine Kapitein en Dik Trom heb ik in brons gegoten. Aan Pinokkio en Nils Holgersson werk ik nu.
 
Voordat ik begin herlees ik het werk over deze figuren en probeer ik opnieuw een beeld te vormen. In enkele gevallen zal ik me ook richten op de prenten, alleen als deze heel bepalend zijn geweest voor het beeld. Zoals bij Alice in Wonderland (Sir John Tenniel 1820-1914) en Dik Trom (Johan Braakensiek 1858-1940).

Pippi (brons)

Kleine Kapitein (brons)

Alice & Dodo (boetseerwas)

Dik Trom (boetseerwas)

Nils Holgersson (studie in was)

Brigid

Brigid (studie in klei)

Brigid (brons 28 cm.)