PROJECTEN

Regelmatig werk ik aan projecten waarbij ik Woord & Beeld  bij elkaar breng. Op dit moment zijn dat Kinderboekenhelden in brons en Schrijversportretten. Beide projecten zijn in ontwikkeling en zullen in de loop van 2020 in de Haagse Kunstkring worden geëxposeerd. 

Schrijvers-
portretten

Als groot bewonderaar van het werk van Witold Gombrowicz (1904 - 1969) maakte ik van deze schrijver verschillenden portretten. Twee ervan goot ik in brons. De ene bevindt zich in Parijs en is in bezit van zijn weduwe Rita Gombrowicz, de andere staat in mijn atelier. Vervolgens kreeg ik de opdracht van Boekhandel Buddenbrooks in Den Haag om een bronzen kop te maken van Thomas Mann. Nu werk ik aan verschillende schrijvers. Net als bij de kinderboekenhelden lees ik eerst (een groot deel van) het werk voordat ik met boetseren begin. Arnon Grunberg, Ted van Lieshout, Sjoerd Kuyper, Ludwig Volbeda en Tonke Dragt hebben geposeerd. Aan deze portretten zal ik de komende tijd werken.

Links

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.

Witold Gombrowicz

Thomas Mann

Arnon Grunberg (schets in klei)

Ted van Lieshout (wasmodel, onvoltooid)

Kinderboeken
helden
in brons

In de zomer 2019 ben ik gestart met het maken van een serie kinderboekenhelden. Onvergetelijke figuren uit jeugdliteratuur zoals Pippi Langkous, Alice in Wonderland en De kleine Kapitein heb ik in brons gegoten. Aan Pinokkio, Nils Holgersson en Dik Trom werk ik nu.
 
Voordat ik begin herlees ik het werk over deze figuren en probeer ik opnieuw een beeld te vormen. In enkele gevallen zal ik me ook richten op de prenten, alleen als deze heel bepalend zijn geweest voor het beeld. Zoals bij Alice in Wonderland (Sir John Tenniel 1820-1914) en Dik Trom (Johan Braakensiek 1858-1940).

Pippi (brons)

Kleine Kapitein (brons)

Alice & Dodo (boetseerwas)

Dik Trom (boetseerwas)

Nils Holgersson (studie in was)

Brigid

Links

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.

Brigid (studie in klei)

Brigid (brons 28 cm.)